Ponysporten er for alle hesteinteresserede børn og unge mellem 3 og 18 år, ligesom vi har en ungdomsrække fra 16-25 år. På Danmarks ni væddeløbsbaner samt to baner kun forbeholdt ponysporten, dyrkes de tre discipliner indenfor væddeløbssporten, trav, monté og galop.

Ponysporten er organiseret i DH Ungdom. Cirka 400 ponyvæddeløb afvikles året rundt på landets væddeløbsbaner, og der er omkring 200 børn og unge med licens til at deltage i løbene.

Man kan starte allerede som 3-årig sammen med en voksen med at "Gå til pony", som 6-7 årig kan man være med på hold i travskolerne med ponyer. Det er flere steder i landet også muligt at deltage med stor hest fra omkring 14 års alderen

Vil du deltage i løb kræver det et licens, specifikt målrettet til børn og unge, som skal uddannes indenfor ponysporten. Undervisningen sker på Ponytrav- og galopskolerne, som er er tilknyttet landets væddeløbsbaner og varetages af erfarne og kompetente undervisere. Der findes undervisning for både nybegyndere og dig som vant til at omgås heste og ponyer.

Nyheder

Sponsorer